• Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije


  Postavi kao početnu  I  Dodaj u Favorites
    

IZVJEŠĆE O RADU OPĆINSKOG NAČELNIKA Ispis E-mail

novost







Temeljem članka 49. Statuta Općine Pučišća („Službeni glasnik Općine Pučišća" br. 4/09, 1/13, 5/13, 6/13, 2/18 i 2/21), općinski načelnik Općine Pučišća dana 26. rujna 2022. godine Općinskom vijeću Općine Pučišća podnosi

IZVJEŠĆE O RADU OPĆINSKOG NAČELNIKA
ZA PERIOD OD 01. SIJEČNJA – 30. LIPNJA 2022. GODINE



Kao općinski načelnik u četvrtom mandatu mogu iskazati zadovoljstvo da su upravo u ovom izvještajnom razdoblju učinjeni ključni iskoraci na čitavom nizu dugogodišnjih strateških prioriteta Općine Pučišća. Ovdje ih navodim redom, prema njihovom značaju, ali i vremenu utrošenom u njihovo rješavanje:

1. U cijelosti su izvršene isplate svim vjerovnicima prema stečajnom planu za Jadrankamen d.d. (stečajni postupak otvoren 29. 03. 2012.)

2. Završeni su svi radovi i izdana je uporabna dozvola za prvu dionicu ceste Pučišća-Povlja (aktivnosti na projektu započele 17. 03. 2011. )

3. Predan je kompletiran zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za sanaciju odlagališta otpada Košer (prve konkretne aktivnosti započele 19. 10. 2004.)

4. Predan je kompletiran zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za uređenje obalnog pojasa Treće lučice (započeto 31. 05. 2016.)

5. Izdana je građevinska dozvola za cestu do planirane Turističke zone Luka (aktivnosti započele 24. 10. 2016.)

6. Završeni su svi radovi i održan je tehnički pregled za rotor u Pražnicama (aktivnosti na projektu započele 20. 03. 2017.)

7. U roku je predan završni zahtjev za isplatu EU sredstava za izgradnju prometnice do Pretovarne stanice Brač (aktivnost započela 10. 09. 2015.)

8. Izdana je građevinska dozvola za izgradnju Pretovarne stanice Brač (aktivnost od 08. 09. 2015.)

Osim gore navedenih ključnih događaja, u prvom polugodištu je dovršeno uređenje dvorišta Dječjeg vrtića Levanda u Gornjem Humcu, uređeno je dvorište Osnovne škole Pučišća, izgrađeno je i opremljeno novo dječje igralište u Gornjem Humcu, izveden je dio radova na parkingu i trafostanici kod Klesarske škole, izvršen je veći dio radova na sanaciji terase zgrade Općine, završena je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda Vodosprema – Rotor Pučišća s nogostupom, uređen je dio plaže Macel, opločen je dio plaže sv. Rok, nabavljeni su kontejneri za opremanje „zelenih otoka", obnovljene su zaštitne mreže i ograde na sportskim terenima, a obnovljena je i prometna signalizacija u sva tri naselja. U suradnji s Županijskom upravom za ceste izvršena je sanacija dvaju opasnih odrona na ŽC 6193 južno od rotora u Pučišćima i na ŽC 6161 u Solinskom docu.

Prijavili smo se na javni poziv Ministarstva za provedbu Programa Zaželi za pomoć starijima i nemoćnima, uspješno smo se prijavili na natječaj MRRFEU za sufinanciranje projekta uređenja nerazvrstane ceste u ulici Put Punte, ukupno 8 projekata prijavili smo na natječaje Splitsko-dalmatinske županije, objavili smo natječaj iz Programa poticanja razvoja poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede te natječaj za dodjelu javnih površina. Na javnom natječaju izabrana je nova direktorica TZO Pučišća. Također na javnom natječaju zaposlena je osoba na radnom mjestu informatora u uredu TZO Pučišća na određeno vrijeme. Turistička zajednica se uspješno prijavila na dva natječaja za sufinanciranje projekta promocije destinacije te je provela natječaj za ugovaranje usluga u marketingu.

Turističko vijeće sastalo se četiri puta, a Skupština Turističke zajednice jednom. Održana je i jedna sjednica Stožera civilne zaštite.

Općinsko vijeće se u izvještajnom razdoblju sastalo dva puta, u veljači i svibnju, a na tim sjednicama je usvojeno ukupno 18 različitih akata. Od važnijih odluka izdvajam donošenje Odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Pučišća s grafičkim prikazom i popisom cesta, Odluke o osnivanju Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti te Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Pučišća. Dana 01. 07. 2022. godine zaprimljena je ostavka predsjednika Općinskog vijeća Općine Pučišća Milana Kalilića. Istim dopisom je svoj vijećnički mandat stavio u mirovanje. Milan Kalilić je na lokalnim izborima održanim u svibnju prošle godine izabran s Kandidacijske liste grupe birača nositeljice Roberte Rošker, a na dužnost predsjednika izabran je jednoglasno na Konstituirajućoj sjednici održanoj dana 18. 06. 2021. godine. U tom periodu sazvao je šest sjednica Općinskog vijeća na kojima su gotovo sve odluke donesene jednoglasno. Aktivno i zauzeto je obnašao i sve druge radne i protokolarne dužnosti predsjednika. Na nedavno održanoj 7. sjednici Općinskog vijeća, za novu predsjednicu izabrana je Roberta Rošker.

Dana 13. 08. 2022. godine preminuo je Ante Goić, nekadašnji načelnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pučišća. Vijećnik je bio u prva dva mandata nakon osnutka Općine, predsjednik Vijeća bio je od 1999. – 2001. godine, a dužnost općinskog načelnika obnašao je u kratkom periodu nakon lokalnih izbora održanih 1997. godine.

U nastavku ovog Izvješća donosi se pregled najvažnijih aktivnosti po projektima u pripremi i onima u realizaciji uz osvrt na ostale aktivnosti, realizaciju proračuna te provedbu strateških dokumenata.

Cjelovito Izvješće možete preuzeti na poveznici:

Izvješće o radu općinskog načelnika za period 01.01.-30.06.2022. DOCX

Izvješće o radu općinskog načelnika za period 01.01.-30.06.2022. PDF









 
 




www.pucisca.hr
službene internet stranice općine Pučišća