• Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije


  Postavi kao početnu  I  Dodaj u Favorites
    

ODRŽANA 9. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Ispis E-mail

novost







Dana 24. ožujka 2023. godine održana je 9. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz vijećnike nazočili općinski načelnik Marino Kaštelan i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Antica Novačić.

Uoči sjednice sastalo se i Mandatno povjerenstvo, a povodom zaprimljene ostavke vijećnice Dijane Šabić koja je svoju neopozivu ostavku na mjesto u Općinskom vijeću predala dana 16. veljače 2023. godine. Šabić je u Općinsko vijeće birana dva puta, 2017. i 2021. godine, i to s kandidacijske liste grupe birača nositeljice Roberte Rošker. Ostavku je podnijela iz osobnih razloga, zbog preuzetih poslovnih obaveza zbog kojih više nije u mogućnosti kvalitetno obnašati dužnost općinske vijećnice. Sljedeći neizabrani kandidat s te liste bio je Frane Drpić koji je svoj mandat stavio u mirovanje s danom 17. ožujka 2023. godine pa od 24. ožujka 2023. godine dužnost vijećnice u Općinskom vijeću Općine Pučišća obnaša Doris Martinić Antičević. Svečanu prisegu položila je na samoj sjednici nakon što je Vijeće prihvatilo Izvješće Mandatnog povjerenstva.

U svom novom sastavu (Roberta Rošker, Petar Klinčić, Josipa Terzić, Doris Martinić Antičević, Stjepan Kusanović, Sanja Jašić, Dražen Šesnić, Stjepan Nižetić i Lucija Špacal), Vijeće je donijelo ukupno 10 akata: Zaključka po Izvješću Mandatnog povjerenstva, Odluka o izmjeni Odluke o izboru Mandatnog povjerenstva, Odluku o izmjeni Odluke o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Pučišća i nezavisnih vijećnika za 2023. godinu, Zaključak o prijedlogu kandidata za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Splitu, Zaključak o prijedlogu kandidata za imenovanje sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Splitu, Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Pučišća, Pročišćeni tekst Odredbi za provođenje Prostornog plana uređenja Općine Pučišća, Pravilnik o kriterijima, mjerilima i postupku za otpis potraživanja, Zaključak o ponudi za kupnju nekretnina u k.o. Pučišća i Zaključak o prihvaćanju idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje komunalne lučice Solina u Luci Pučišća.

U sklopu točke o projektu komunalne lučice, općinski načelnik je putem video projektora detaljno predstavio idejno rješenje kojim Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije planira sanirati postojeće stanje obalnih zidova na području uvale Solina te rekonstrukcijom i dogradnjom osigurati nove, sigurne komunalne vezove u tom dijelu Luke. Planirana je dogradnja obalne šetnice u čitavoj duljini zahvata koji se proteže od korijena Mosta pučiških pomoraca preko Graniera i Solina do novog dijela obale uređenog 2018. godine. Obalna prometnica bi također dobila svoj puni profil od 5,5 m u čitavoj duljini uz nužna proširenja u krivinama. Kao zaštita od valova, planira se izgradnja gata na stupovima (pilonima) na Granieru i produženje istog takvog gata na novom dijelu obale. U sklopu zahvata uređuje se manje parkiralište te se postavlja javna rasvjeta uz novi gat na Granieru i u dnu same uvale Solina. Očekivani rok početka radova je tijekom 2025. godine, naravno, pod uvjetom da se do tada pribave sve potrebne dozvole.

Svi akti su doneseni jednoglasno, s 9 glasova „za“ i objavljeni su u „Službenom glasniku Općine Pučišća“.







 
 




www.pucisca.hr
službene internet stranice općine Pučišća