• Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije


  Postavi kao početnu  I  Dodaj u Favorites
    

NASTAVLJAMO S PROGRAMOM „ZAŽELI“ Ispis E-mail

novost







U utorak, 30. siječnja 2024. godine u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za sljedeću fazu Programa „ZAŽELI“. Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je načelniku Marinu Kaštelanu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Zaželi – program prevencije institucionalizacije u Općini Pučišća“ ukupne vrijednosti 297.000,00 EUR. Dugoočekivani je to nastavak projekta s kojim je Općina Pučišća krenula još u rujnu 2022. sa ciljem povećanja kvalitete života starijih i nemoćnih, ali i uključivanja nezaposlenih na tržište rada.

U ovom ciklusu projekta koji će trajati tri godine, planirano je zapošljavanje šest osoba koje će skrbiti o najmanje 36 osoba starije životne dobi ili odraslih osoba s invaliditetom. Korisnicima će svaki mjesec biti dodijeljen i po jedan paket osnovnih higijenskih potrepština. Značajna promjena u odnosu na prošli projekt jest što ovog puta nema ograničavajućih uvjeta za zapošljavanje - usluge podrške starijima i/ili nemoćnima mogu pružati osobe oba spola i svih razina obrazovanja.

Budući da je potpisan Ugovor o dodjeli sredstava, Općina Pučišća sada može pristupiti postupku zapošljavanja koordinatora projekta te odabira korisnika, odnosno starijih i nemoćnih osoba koje će primati pomoć u kući naredna 33 mjeseca. Općina Pučišća provest će i postupak zapošljavanja osoba koje će pružati njegu krajnjim korisnicima, istovremeno s provedbom nabave potrepština koje će biti isporučene krajnjim korisnicima u obliku mjesečnih paketa osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština. Putem javnog poziva za iskaz interesa, osigurat će potreban broj korisnika, odnosno pripadnika ciljane skupine, kojima će biti pružena usluga definirana pozivom, uvažavajući minimalni broj korisnika po pružatelju usluge.

Provedba ovog projekta uključuje sljedeće aktivnosti:

(1) Raspisivanje natječaja za zapošljavanje voditelja/koordinatora projekta

(2) Raspisivanje i objava javnog poziva za prijavu korisnika kojima će se pružati potpora

(3) Raspisivanje i objava natječaja za zapošljavanje osoba koje će pružati potporu

(4) Informiranje javnosti o provedbi projekta i načinima sudjelovanja

(5) Raspisivanje i provedba postupka nabave higijenskih i kućanskih potrepština

(6) Početak pružanja usluga u sklopu projekta



NAZIV PROJEKTA:

Zaželi – program prevencije institucionalizacije u Općini Pučišća

KRATKI OPIS PROJEKTA:

Kroz projekt ''Zaželi – program prevencije institucionalizacije u Općini Pučišća” zaposlit će se 6 osoba na period od 33 mjeseca, kako bi skrbile o ukupno 36 starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Pučišća kojima je potrebna pomoć i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, u kućanstvu te socijalnoj integraciji.

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:

Ciljevi koje planiramo postići provedbom ovog projekta su: 1) smanjiti potrebu za institucionalizacijom korisnika starije životne dobi i/ili osoba s invaliditetom; 2) povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:

297.000,00 EUR
85 % sufinanciranje od strane EU
15 % sufinanciranje od strane RH
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr


RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:

Siječanj 2024. - Prosinac 2026.

KONTAKT:
Marino Kaštelan, općinski načelnik
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript



NASTAVLJAMO S PROGRAMOM ZAŽELI (PDF)





 
 




www.pucisca.hr
službene internet stranice općine Pučišća